Promei
Célkitűzés
::

A Szeretetház egyházi működtetésének célkitűzése

Korunk – gazdasági, társadalmi, családi – körülményei könyörtelen tempót diktálnak. Az idős emberek magukra maradnak. Sokszor magatehetetlenül, elesetten szenvedik végig az időskor éveit. Ki nyújtja ki a kezét feléjük? Ki ad nekik ételt az asztalukra, gyógyszert, szakszerű ellátást, és mindezt szeretettel és megbecsüléssel?

Nem engedhetjük meg, hogy akik előttünk jártak, tanítottak, neveltek bennünket, most magukra maradjanak.

Ezért alapították meg hiteleink a Szeretetházat.

A Szeretetotthon intézménye – tudjuk – nem old meg minden kérdést, nem pótolja a családot, de enyhít az elmagányosodással járó kínokon. Emberséget, keresztyéni törődést, a Jézus Krisztus szeretetének naponkénti megnyilvánulását kívánja adni minden rászorulónak, szakszerű szervezeti működésével és rendjével együtt.

A keresztyéni szeretet parancsa, hogy megosszuk javainkat rászoruló embertársainkkal, hogy míg nekünk van, kerüljön egy-egy tányér étel azok asztalára is, akik ennek híjával vannak, vagy annak elkészítése és önmaguk ellátása már nehézkessé, esetleg lehetetlenné vált.

::

Gyorslinkek